dimarts, 14 de maig del 2013

La Reintroducció del Linx



Bones notícies, fa un parell de mesos es va detactar una famella de Linx Linx a Castella La Manxa que va ser reintroduïda al costat del riu Guarriza (Jaén).
Aquesta és una bona noticia perquè ens dóna esperances de la possible expanció d'aquesta espècie que està en greu perill d'extinció. Això també ve a dir que el programa de reintroducció del Linx en aquesta zona està sent productiu ja que si hi han famelles, es més segur és que s'estableixi per criar, implicant una expanció.

Un notícia del diari EL PAÍS ens explica com va ser aquesta reintroducció i que cada cop hi ha més Linx a la península gràcies a aquest projecte. Ens facilita moltes dades sobre quan, com i on va funcionar aquesta reintroducció i les noves expectatives que s'han obtingut a partir de l'arribada del Linx a Castella La Manxa.

foton

http://sociedad.elpais.com/sociedad/2013/02/21/actualidad/1361462800_011399.html

Nosaltres opinem que aquesta reintroducció de cara als Linxs és molt positiba ja que la seva espècie està en un estat molt crític i és una espècie molt peculiar de felí autócton.
El Linx és una de les primeres espécies de felins que es podria extingir en els últims dos mil anys.
Aquesta reintroducció serà favorable també perquè baixarà el nombre de població de conills ja que és massa elebada i no farà cap mena de mal a l'espècie d'aquest rosegador.
Esperem que una notícia tan bona es pugui repetir amb altres espécies autóctones en perill d'extinció i que siguin repoblades amb éxit.

També us deixem el Vídeo de la reintroducció en directe d'aquesta mateixa famella a Jaén.
http://www.youtube.com/watch?v=sGW_VuIkyrw

6 comentaris:

  1. Ens sembla molt be la reintroduccio del linx a la peninsula, ja que és un animal en perill d'extinció i recolzem a les persones que s'encarreguen d'aquest projecte.

    ResponElimina
  2. La mire i jo estem molt contentes per la reintroducció del linx, però sap greu la pérdua d'altres animals com els conills

    ResponElimina
  3. Hola animal protection,
    Creiem que aquesta és una bona notícia per a tots ja que s'ha de promoure la reintroducció d'animals en perill d'extinció tan dins com fora de les nostres terres.

    Estem d'acord amb la vostra opinió i trobem que el resum és molt acurat. Ens agrada molt el vostre blog.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gracies per el vostre recolzament.

      Animalprotection

      Elimina
  4. Estoy totalmente de acuerdo con vosotros.
    No me gusta el tráfico de animales. Las personas que practican la caza furtiva deben estar en detención. Ellos capturan las especies amenazadas y los venden como mascotas o otras cosas y pienso que no es justo.

    ResponElimina
  5. Sobre la notícia, creiem què això de la introducció de Linx és un bo, ja que així es pot tonrar a restablir la fauna que hi havia previament a l'escositema espanyol i també és una bona forma de tenir controlats aquesta espècie en perill d'extinció.

    ResponElimina