diumenge, 21 d’abril del 2013

El dofí Xinés en perill d'extinció

La Xina, a causa de falta de vigilància en qüestions mediambientals, és un país amb un gran problema de contaminació. Algunes causes d'aquesta contaminació són: la producció en massa i l'elevada densitat de  població. Això comporta que els rius, els mars i els llacs d'aquest país cada cop estiguin més contaminats, la qual cosa constitueix un greu perjudici per la fauna que hi habita. 
La Balena Beluga (Delphinapterus leucas), que habita al riu Yangsté, està en perill d'extinció, com veiem en aquesta noticia.

 

Tot i que és diu "balena" pertany a la família dels dofins i dels manatins.


La noticia ens avisa que tota aquesta contaminació ha fet que el nombre d'exemplars disminuís el 60%. Actualment queda poc més d'un milió d'exemplars. 

La WWF ha donat un toc d'alerta al govern xinès perquè s'han trobat serioses irregularitats en la qualitat de les aigües que posen en perill aquesta espècie.



http://actualidad.rt.com/ciencias/view/90301-delfines-peligro-extincion-china-yangtse

Xina és una de les noves grans potències mundials en desenvolupament, però si mirem el seu tracte amb la natura, ens trobem amb un país molt poc respectuós i amb una de les potencies més contaminants del món. Creiem que és un país molt important per a l'economia mundial però no té cura del planeta i dels qui l'habiten. Confiem que els acords mundials en matèria de protecció de la natura i organitzacions com  la WWF aconsegueixin mentalitzar el govern xinès de la vital importància de la preservació de la natura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada